Οι μαθητές της Α΄ και  Β΄ τάξης  στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας  με θέμα “Διατρέφομαι σωστά και υγιεινά” και  της Γ΄ Τάξης στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Τοπικά προϊόντα και η ελιά στην διατροφή μας», επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο του κ. Αλαφάκη στους Καθενούς.

Ο ιδιοκτήτης πληροφόρησε τα παιδιά ότι το ελαιοτριβείο είναι σύγχρονο και λειτουργεί απο το 1995. Τους μίλησε για τα στάδια παραγωγής του λαδιού: πλύσιμο ελιών – σπάσιμο – πολτός – ζέσταμα – φυγοκέντριση – φιλτράρισμα. Τους εξήγησε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα και την ποιότητα παραγωγής λαδιού, εκτός από την ποικιλία της ελιάς, είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και ο τρόπος εξαγωγής του, κατά το στάδιο του ζεστέματος.

Γι’ άλλη μια φορά τα παιδιά κατάλαβαν πόσο ωφέλιμη είναι η ύπαρξη ελαιόλαδου στην καθημερινή μας διατροφή!!

Αφήστε σχόλιο