Με το παραπάνω πρόγραμμα οι μαθητές μπόρεσαν να αποκτήσουν σωστές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους εξασφαλίζουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών. Οι επιμέρους στόχοι ήταν οι παρακάτω:
Α) Να βρίσκουν, να αξιολογούν και να κατατάσσουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή τους. Να κατανοούν την προέλευση των τροφών, την αξία τους και τις επιδράσεις τους στην υγεία. Να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα διατροφής, όπως η μεσογειακή, καλλιεργώντας παράλληλα διατροφική συνείδηση.
Β) Να επικοινωνούν, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους και να κάνουν σωστές επιλογές .
Γ) Να μάθουν να τρέφονται σωστά και υγιεινά, να ενημερωθούν για τις ομάδες των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, να αναγνωρίζουν τη δυνατότητα επιλογής στο διαιτολόγιό τους γνωρίζοντας και εναλλακτικά μοντέλα διατροφής.
Δ) Να συνδυάζουν τη διατροφή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
E) Να συνειδητοποιήσουν την αξία των βιολογικών προϊόντων για τη διατροφή σε αντιδιαστολή με τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου προγράμματος βοήθησε αποτελεσματικά , γιατί ένας μεγάλος αριθμός παιδιών όχι μόνο δεν έχουν σωστές διατροφικές συνήθειες αλλά και παρεκκλίνουν από τα κανονικά όρια σωματικής διάπλασης, σύμφωνα με την ηλικία τους.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ σημαντικό για τους μαθητές , γιατί μέσα από την καθημερινή παρατήρηση οι ίδιοι οι μαθητές εύκολα διαπίστωσαν ότι πολύ συχνά ακολουθούν λανθασμένες διατροφικές επιλογές. Συνήθως τα γεύματά τους, είτε δεν περιλάμβαναν καθόλου είτε περιλάμβαναν σε ελάχιστες ποσότητες φρούτα και λαχανικά.
Παράλληλα έθεσαν νέους στόχους για τη συνεχή βελτίωση των καθημερινών διατροφικών τους συνηθειών.
Τέλος, επισκεφθήκαμε τη λαϊκή αγορά όπου οι παραγωγοί μας έδωσαν φρούτα, που στη συνέχεια έγιναν ζουμερά φρούτο σουβλάκια τα οποία απόλαυσαν οι μικροί μας μαθητές/τριες.